08 dec

kerstvoorbereiding

decemberglutenvrij

Kerstvoorbereiding.

Het is weer december dan bloggen we over glutenvrij en alles er om heen met elkaar, een soort estafette waarin iedere blogger per dag iets schrijft over de decembermaand. 

Vandaag ben ik aan de beurt om wat te schrijven over de decembermaand en ik kreeg het stokje van Mirjam van Ikbenglutenvrij (klik)

kerst22

Sinterklaas is inmiddels terug naar Spanje en nu ben ik aan het voorbereiden van de Kerst, eerst maar eens de kerstboom zetten en bedenken wat we met elkaar zouden kunnen eten.

Heb dit jaar niet veel zin om zelf te koken dus ben ik het Internet in gedoken om te kijken of we ergens uit eten zouden kunnen gaan. Genoeg aanbod maar de prijzen zijn voor ons wel een beetje te hoog als je met 7 personen uit eten wilt ben je zo rond de €300,= kwijt, daar kan je heel wat boodschappen voor halen vind ik zelf.

Voor het gemak zou het een keer heerlijk zijn, maar ik ben zelf het liefste thuis, dan weet ik zeker dat ik glutenvrij eet. Natuurlijk moeten we ook rekening houden met onze kleinzoon die er dit jaar voor het eerst bij mag zijn. Wij hebben met ons gezin een familie-app dat is wel zo gemakkelijk als je dingen wilt over leggen.

Catering.

We hebben besloten om een catering bedrijf te benaderen die ook glutenvrij kan leveren. Met elkaar hebben we diverse cateraars na gekeken en ik heb veel gemaild. De voorkeur ging naar Intenz (klik) omdat we hier al een keer heerlijk hebben gegeten en ze zijn niet zo heel duur. Helaas zaten ze al vol voor de kerst, dat vond ik wel erg jammer maar er zijn er nog meer waar we naar toe hebben gebeld of gemaild. Driever (klik) zit met de Kerst dicht, en ik geef ze groot gelijk, ik wil ook graag met de kerst vrij zijn net als zij. Een nieuwe cateraar benaderd namelijk de firma Nijenkamp (klik), deze hadden nog wel plek maar zij kwamen net te laat omdat onze beslissing al was gemaakt voor Zonnebeld catering (klik).

Hij reageerde gelijk op mijn  mail en moest snel beslissen omdat het druk zou worden en weg is weg dat was ik mij wel bewust. Na heel wat heen en weer gemaild te hebben,besloten we toch dat het deze het zou worden. Het menu sprak me ook wel aan, gevarieerd en voor elk wat wils, ik citeer een stukje uit zijn mail wat ze allemaal bieden voor de kerst:

kerst22

Op eerste kerstdag leveren wij kerstbuffetten.

Wij hebben nog plaatsen vrij  tussen 13.30 uur en 18.30 uur.

Ook is het mogelijk voor een glutenvrij buffet.

Dit buffet bestaat uit:

Aardappel salade

Verse vruchten salade

Rauwkost

Nasi

Gebakken krielaardappelen

Kipsaté in satésaus

Kiphaasjes in zoetzure saus.

Het gewone buffet bestaat uit:

Vleessalade

Verse vruchten

Rauwkost

Nasi

Gebakken krielaardappelen

Saté in satésaus

Stukjes varkenshaas in champignonroomsaus of groene pepersaus.

logozcn

Ik graag het stokje over aan Marloes van Kookdewereldrond (klik).

Ik wens jullie heel veel lees en kookplezier, en vooral fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2017.

2016-12-06-11-44-25                                       2016-12-06-11-44-52

kerst22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *