15 mei

Op vakantie

vakantiestoelen
We houden beide van lekker op vakantie gaan,gelukkig weerhoudt mijn dieet mij hier niet van.
Samen gaan we overal naar toe en genieten van de natuur de omgevingen en als het kan het mooie weer.Bad Liebenstein vinden we heerlijk om er even tussen uit te zijn en ons te laten verwennen in dit kuuroord waar je heerlijk kan genieten van de mooie bergen de prachtige natuur, de sauna en het zwembad.Vaak rijden we met de auto door Frankrijk en overnachten in een hotel aan de snelweg op doortocht naar Calpe waar we graag naar toe gaan.
In Spanje is het voor mij geweldig om te verblijven, kan overal eten, zelfs bij de Mac, niet dat het mijn favoriete eten is, kan me het voorstellen als je met kleine kinderen gaat dat het een verademing is omdat ze er ook gewoon glutenvrije broodjes hamburger verkopen.
We huren er een huis met zwembad waar we ons heerlijk vermaken, natuurlijk trek ik daar dagelijks mijn baantjes, waar ik altijd naar uit kijk, moederziel alleen in het water, heerlijk om s’morgens zo het water in te kunnen duiken. foto’s
Een goede kennis van ons heeft er een restaurant Por Que No, ze spreken 4 talen en serveren heerlijk glutenvrij eten met een glutenvrij biertje als je dat graag drinkt.
Nu de kinderen niet meer mee gaan, kunnen we wat meer van de omgeving zien, de prachtige natuur in de bergen, de mooie bloeiende hagen die we hier niet zo kennen, het heerlijke fruit door de zon gerijpt, en het heerlijke klimaat.In 2011 hebben we na lange tijd voor het eerst weer gevlogen, net of het zo moest zijn zat er een cameraploeg van SBS 6 bij ons in het vliegtuig onderweg naar Chersonissos waar wij ook naar toe gingen.
In bezit van mijn dieetpasjes in de Griekse taal en wat andere papieren over mijn dieet, dit kon gewoon niet mis gaan.
Nooit verwacht dat we de cameraploeg ook in ons hotel tegen zouden komen, wel dus!
Een promotie filmpje maken voor Corendon een vliegtuig maatschappij die in Nederland graag meer bekendheid wil hebben.
Ik moest naar Marloes onze reisleidster omdat ik een glutenvrij dieet heb, voor haar onbekend, al snel kwam het team van SBS 6 er achter en vroegen wat ik in Chersonissos deed, wat zou je denken op vakantie gaan natuurlijk.
Timon Moll de regiseur wilde mij graag filmen met het verhaal over mijn dieet, wat ik eerst niet wilde maar heb het toch gedaan nadat hij vertelde dat zijn vriendin ook glutenvrij moest eten en zelf nergens naar toe durfde te gaan.

We hebben eerst een poos gepraat en ik vertelde hem natuurlijk heel veel, kan mijn mond niet goed houden en schaam me niet voor mijn dieet, heb het gelukkig niet op mijn voorhoofd staan.
Oké, dan maar met mijn hoofd op de TV om weer wat aandacht voor glutenvrij te krijgen in positieve zin, de eigenaar van het hotel schrok zich iedere keer een hoedje als de cameraploeg er weer aan kwam, en ik vertelde hem dat het alleen maar positief was omdat ik er heerlijk kon eten, werd erg verwend. We hadden ALL-incl. geboekt wat we normaal nooit zouden doen omdat we liever onze eigen gang gaan, maar dit wilden we een keer mee maken.

Het filmen was zo klaar, opnames lukten in een keer. De uitzending was op 25 oktober 2011 te zien in Op Vakantie bij SBS 6. Dit kun je hier terug kijken.
Er volgden nog wat herhalingen op de zondagmiddag.

                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *