08 mei

Plaatpizza

Ingrediënten:

1 pond meel.
1 zakje gist.
1 ½ eetlepel olijfolie.
Ongeveer 300 ml lauw warm water.
1 pak gesneden kaas.
1 pakje ham.
1 blikje tomaten blokjes of verse tomaten.
Ananas stukjes.
1 potje champignons.
1 a 2 uien.
Gele en rode paprika.
Pizzakruiden.

Kneed  van het meel, water, olie en gist een mooie bal en zet deze weg in een kom afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ongeveer 30 minuten.
Ondertussen ham en kaas en paprika in repen snijden, annanas uit laten lekken, uitjes in stukjes snijden en de champignons uit laten lekken.
Is het deeg klaar deze uit rollen tot de grote van je bakplaat die bedekt is met bakpapier of ingevet.
Deeg op de bakplaat leggen, tomatenblokjes met vocht er op gieten en verdelen, dan de uitjes, champignons, paprikareepjes  en ananas er over verdelen, reepjes ham er in banen over heen leggen, daarna de kaas op een andere manier dan de ham. Betrooien met pizza kruiden.
Pizza bakken in ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

DIGITAL CAMERA

DIGITAL CAMERA

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *