08 mei

Mexicaanse ovenschotel

Ingrediënten:

500 gr. gehakt
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode paprika
4 tomaten
1 bakje champignons (staat niet in het originele recept, doe ik er zelf altijd door)
blikje mais
2 zak tortillachips (hou je van pittig dan kun je de sweet chili variant nemen)
1 zak fijngesneden andijvie (+ 250 gr.)
creme fraiche (200 gr)
mexicaanse kruiden (kant en klaar of zelf mixen: chilipoeder, koriander en komijn)
geraspte kaas
Gehakt kruiden met de mexicaanse kruiden en in een wok of hapjespan rul bakken, de gesneden champignons, paprika, uien en knoflook meebakken. Zodra alles klaar is de crème fraiche er doorheen verwarmen.
De tomaten in plakjes snijden.
De ovenschaal invetten en als volgt opbouwen:
1/3 deel van de tortillachips onderin de schaal
1/2 deel van het gehaktmengsel
1/2 deel van de tomatenschijfjes er opleggen
1/2 deel van de mais eroverheen strooien
Een flinke laag andijvie
Een laagje geraspte kaas
1/3 deel van de tortillachips
1/2 deel van het gehaktmengsel
1/2 deel van de tomatenschijfjes
1/2 deel van de mais
1/3 deel van de tortillachips
Tot slot lekker veel geraspte kaas

Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.
In het originele recept moet je de crème fraîche voor de helft over de andijvie verdelen en de andere helft over de laatste laag tomaten/mais, maar omdat ik dat zo moeilijk verdelen vond doe ik de crème fraîche door het gehaktmengsel en dat is wel net zo lekker.

Mexicaanse ovenschotel                        Mexicaanse ovenschotel

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *