Hartige taart
Ingrediënten:
1 pak glutenvrij bladerdeeg. (Schar)
1 pond gekruid gehakt of zelf kruiden.
1 ui.
1 zak roerbakgroentes.
1 blikje blokjes tomaten of verse tomaten.
1 paprika.
1 doosjes champignons.
1 potje crème fraiche.
3 a 4 eieren.
1 zakje geraspte kaas.
1 springvorm doorsnede 26 cm.
Alle verse groente wassen en klein snijden. Gehakt rul bakken en alle groentes toevoegen deze kort mee bakken, alles uit laten lekken in een fijn vergiet.
Bladerdeeg uit rollen op een met meel bestoven werkblad, hiermee de ingevette springvorm bekleden.
Het gehakt mengsel er in scheppen.
De eieren met de cremefraiche goed door elkaar mixen en over het gehakt gieten, hierna de geraspte kaas er over verdelen.
De oven voorverwarmen op 180 graden, ongeveer 30 minuten afbakken.
Heerlijk met een frisse salade er bij.
Ik heb het deze dit keer anders gemaakt, met broccoli, bloemkoolroosjes, plakjes wortel, en doperwten en champignons.
De tomaten heb ik weg gelaten, verder is het recept het zelfde gebleven, deze vonden ze hier lekkerder.
Nu ook gemaakt met het bladerdeeg van Va-foods (klik) en heb er een courgette bij door gebakken, het smaakte zoals altijd weer heerlijk. Laat je even weten wat jij er van vind als je het ook gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden.:)
Op de salade heb ik dit keer croutons van Organ (klik) gestrooid wat erg lekker was, zeker voor herhaling vatbaar.
Eet smakelijk.
Die hartige taart ga ik een keer namaken! Lijkt me heerlijk.