19 feb

Bao Pao

 

Broodje Bao Pao 



Ingrediënten: 
500 gram Schar B 370 ml/ 400ml lauw warm Water 
1 eetl. fiberhusk
10 gram Gedroogde gist 
4 koffielepel Suiker 
Voor de vulling:
500 gram Rundergehakt of Half om Half, kippengehakt is nog lekkerder
1 theelepel Sambal 
2 eetlepels saté marinade mix of loempia kruiden van een toko.
3 tenen Knoflook 
1 Ui 
3 eetlepels Curry 
1 eetlepel Bruine basterdsuiker 

Bereiding: 
De ingrediënten voor het brooddeeg mixen en het deeg af dekken met een natte doek en in een ovenschaal 
(steen of metaal) 30 minuten laten rijzen in de oven op 40 graden. 
Ondertussen de gehakt rul bakken, daarna de uien erbij en even de rest van de ingrediënten. 
Als alles goed door elkaar is, in een vergiet over doen en uit laten lekken. 
Het gerezen brooddeeg uit de oven halen. Strooi wat Schar meel of maizena op het werkblad en voeg zoveel toe tot een soepel deeg ontstaat wat net niet meer aan de handen kleeft. 
Let op dat het niet te droog wordt (dan “barst”het deeg) en wil het niet meer rijzen. 
Verdeel het deeg in 10 gelijke porties en rol er balletjes van. Maak een balletje tussen de handpalmen plat (ongeveer ter grootte van een pittabroodje. 
Let er op dat deze overal gelijke dikte heeft. leg 1-2 eetlepels van het 
gehaktmengsel in het midden van deeglapje en maak het dicht (dubbel vouwen), te beginnen in het midden en werk dan naar de buitenkant toe. 
Druk het met de handen weer stevig tot een bal, zorg dat de lucht eruit is. 
Knip van bakpapier kleine rondjes ter grootte van de onderkant van het broodje (4-5 cm doorsnee). of ronde koffie filters.
Stoom de broodjes gaar in een pan boven water. Met een stoommandje, stoompan etc. Stoom ze 10 minuten. 
Heb je een stoompan met meerdere etages, wissel na vijf minuten de etages om, onderin de pan gaat het harder dan bovenin. 
Haal ze uit de stoompan, verwijder het bakpapier en laat ze op een roooster afkoelen. 
Als je ze eruit haalt zijn ze nog plakkerig, dit wordt droog als ze afkoelen. 
Als ze afgekoeld zijn kun je ze apart in een plastic zakje of magnetronfolie doen en invriezen. 1-1,5 minuut op vol vermogen in de magnetron en ze zijn weer lekker warm. 
Aangepast recept van Gerda.
Bao Poa Bao Pao Bao Pao Bao Pao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *