14 mei

Arretjescake

Ingrediënten:
Ingrediënten voor 5 personen
400 gram boter
200 gram witte basterdsuiker
10 eetlepels cacao (net wat je lekker vindt)
2 pakken Maria koekjes (2×200 gr) of andere glutenvrije koekjes
4 eieren
Hulpmiddelen
Extra nodig: pannetje, cakevorm, plastic zak, bakpapier, kom(men), deegroller of vork, weegschaal, lepel(s).

Voorbereiding
Doe de koekjes in een plastic zak en sla ze fijn door middel van een deegroller, of doe ze in een kom, en hak ze door midden met een vork.

Smelt de boter in een pannetje.

Bereidingswijze
Doe in een kom, de koekkruimels, de suiker, de cacao en de eieren en roer dit door elkaar. Roer dan de boter erdoor.
Vet een cakevorm in met boter of doe er een stuk bakpapier in en vul deze dan met het koekjesmengsel.
Laat de cake ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.

Serveertips
Haal de cake minimaal een uur van te voren eruit, anders is de cake zo koud en hard.

arretjescake

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *