Appeltaart
Appeltaart.
Aangezien ik nog heel veel goudrenetten in huis had en ook nog wat meel had staan heb ik maar weer eens een appeltaart gebakken maar dit keer niet met suiker maar met Tagatesse van Damhert (klik) wat ik een keer gewonnen heb, zo kon ik het een keer proberen en was ook wel benieuwd hoe het zou smaken.
Ingrediënten.
5 goudrenetten.
180 gram zelfrijzend bakmeel (dove’s farm) (klik)
75 gram Tagatesse zoetmiddel.
150 gram boter op kamertemperatuur.
3 eieren.
Handje amandelschaafsel.
Kaneelpoeder.
Handje studentenhaver.
Bereiding.
Mix de boter en het zoetmiddel tot het goed is vermengd, dan de eieren er 1 voor 1 door heen mixen tot een mooi glad mengsel. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes, zet dit tot gebruik afgedekt weg. Voeg het meel bij de boter, zoetmiddel en eieren en mix dit een paar minuten tot een mooi glad beslag. Vet een springvorm in met boter en giet het beslag in de vorm. Snij de noten van de studentenhaver klein en strooi dit samen met de appels over het beslag, daarover strooi je wat kaneelpoeder en dan het amandelschaafsel. Ik heb een combi-magnetron en ingesteld op 1,5 kg voor taart, de rest kiest de magnetron automatisch, ik kan zo een taart binnen een half uur bakken wat ik wel fijn vind. Heb ook wel een oven maar ik vind dit fijner om in te bakken en het gaat veel sneller.
De taart smaakte heerlijk vonden wij allemaal, ook erg lekker met de nootjes en amandelschaafsel er overheen.