17 jan

Verjaardag

Mijn dochter was jarig, vlak na mij en mijn oudste zus.
Ze vroeg me zoals ze wel vaker vraagt of ik de hapjes voor haar wilde maken, dat vind ik prachtig werk en heb er ook de tijd wel voor.
Samen hebben we boodschappen gehaald nadat we eerst op hadden geschreven welke hapjes ze graag wilde hebben, ze wilde niet de standaard hapjes maar iets extra’s omdat ze 30 jaar werd.
Verse fruitspiezen, wraps met zalm en kipfilet, quiche van ei, ham en magere gekruide kaas, en allerlei andere dingen. Nu is vers fruit in deze periode van het jaar niet erg goedkoop maar we besloten toch om verse ananas, aardbeien, frambozen en pitloze druiven te kopen, daar kon ik mij wel met redden.

Voor de wrap’s klop ik 2 eieren met wat kruiden en worden daarna gebakken, als ze klaar zijn leg ik het op een stuk keukenrol zodat ze niet vet meer zijn, heb dit 5 keer herhaald.

Toen dit klaar was heb ik ze met kruidenkaas besmeerd en daarna met ijsbergsla, zalm en kipfilet belegd om ze vervolgens op te rollen en in stukjes te snijden.

Ik heb alles in doosjes verpakt en in de koelkast gezet tot ik alles netjes op schalen zou verwerken.
Heb de ananas gesneden en ben aan de fruitspiezen begonnen, kon het natuurlijk niet laten om af en toe wat te snoepen.
De fruitspiesjes het ik in een met zilverfolie overtrokken halve tempexbal gestoken wat er feestelijk stond op tafel en ook nog eens een keer erg lekker.
Ze houdt haar verjaardag in 3 keer, dus genoeg gemaakt voor 3 dagen feest, wel veel werk maar krijg ook altijd eer van mijn werk als iedereen het lekker vind, terwijl alles gewoon glutenvrij is, dat weet bijna niemand.
Van komkommers maak ik altijd een soort bloemetje door wat randjes aan de zijkant weg te snijden en daarna in plakjes , lijkt iets mooier dan de gewone plakjes.
Hier kan je zien wat ik altijd met de komkommer doe, staat ook wel feestelijk.
De quiche snij ik vaak in driekantjes en de monchou met ham maak ik rolletjes van. Verder kan je zoveel lekkere glutenvrije hapjes maken, omdat je zo veel kan combineren.
Het was weer een geslaagde verjaardag, en de hapjes vielen in de smaak.

2 thoughts on “Verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *