26 okt

SW4D 2013

Ben al meer dan een jaar bezig geweest om te trainen voor de SW4D (Sallandse wandel 4 daagse ) toen ik een knie blessure kreeg, mijn kniebanden waren overbelast.
Naar de Huisarts geweest en kreeg rust voor geschreven, paar weken later weer een stukje gaan wandelen maar de pijn werd steeds erger. Paar keer gebeld met de huisarts, mocht er 4 x daags 2 paracetamol  innemen omdat ik zo niet veel kon beginnen. Viertien dagen voor de SW4D met 4 mensen gewandeld van Deventer naar Mariënheem, koffie gedronken in Heeten en toen verder gewandeld, bij iets meer dan 16 km kon ik niet verder lopen van de pijn en moest afhaken. Thuis heeft mijn man de SW4D een mail gestuurd en uitgelegd wat er aan de hand was. Dikke tranen over mijn wangen omdat ik dacht niet meer mee te kunnen wandelen, met zoveel pijn kon ik niet wandelen jammer genoeg.
Al snel kreeg hij antwoord van de organisatie dat ik contact op mocht nemen met de Fysiotherapie Salland (klik) die mij al snel wilde onderzoeken om te zien wat er aan de hand was zodat ik misschien dan toch mee kon wandelen, wat was ik blij, maar eerst zien en dan geloven.
Na het intake gesprek is mijn knie ingetapet omdat er een pees verkeerd liep die mij zoveel pijn veroorzaakte, ik moest deze week 20 km gaan wandelen om te kijken of ik het kon, heb meer dan 17 km gewandeld, de pijn kwam wel terug maar was in rust zo weer weg.
Maandag 21 oktober 2013 mocht ik mijn inschrijfbewijs ophalen en zou ik dus kunnen starten aan de 4 daagse. Mijn knie is opnieuw ingetapet en ik kreeg te horen dat ik het wel zou redden, niet zonder pijn maar volgens Sven Wentink ( therapeut) zou ik wel doorlopen door mijn karakter.
Ik heb 4 dagen gewandeld, in de prachtige natuur van Salland, nog dicht bij de straat gelopen waar mijn vader geboren is, in Raalte. Wat een organisatie, zo goed was alles geregeld, alle vrijwilligers, verkeersregelaars, boeren die hun terrein open hadden gesteld, de catering noem maar op, het was Top!! Op naar volgend jaar, hopelijk zonder blessure.
Voor filmpjes en foto’s zie http://sw4d.nl/galerie/fotoalbum (klik)Verdient!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *