08 mei

Loempia

Ingerediënten:

1 pak rijstevellen (toko)
350 gram gehakt (kip,of vlees)
1 zak gesneden spitskool.(of zelf snijden)
1 zak geraspte wortelen.
1 zak rijstvermecilli (toko,Jumbo)
1 thee lepel sambal oelek.
1 eetlepel ketjap manis.

Gehakt rul bakken in klein beetje wokolie, daarna groente mee bakken, vermecilli even voor weken en er door scheppen, scheutje ketjap en de sambal toevoegen tot alles gaar is.
Alles in een fijn vergiet scheppen en goed uit laten lekken.
Rijstevellen door een bakje water halen en op een schoon aanrecht leggen, ik leg er altijd 2 rijen van 4 vellen op.
Schep wat vulling in 1 rijstvel en vouw de zjkanten naar binnen, daarna oprollen en op een ander rijstvel leggen, deze het zelfde opvouwen, dan is je eerste loempia klaar.
Dit herhaal je tot alles op is, ik laat ze altijd eerst drogen voor ik ze gebruik.
Verpak ze per aantal wat je gebruikt in een diepvries zakje en vries het in tot gebruik.
Je kan ze bakken in een pan met een laag olie maar ook frituren.
Lekker met zoete chilisaus er bij van Go-Tan.

Hier kan je de foto’s bekijken

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *