15 aug

Wat is het moeilijkste aan coeliakie?

Het is weer bijna de 15e van de maand dus bloggen we over wat je het moeilijkst vind aan coeliakie.

Toen ik de diagnose kreeg moest ik naar een diëtiste die mij verder zou helpen met mijn dieet, ik moest vertellen wat ik allemaal at en wat ik erg lekker vond. In plaats dat ze mij vertelde wat ik wel mocht eten, streepte ze alles wat ik lekker vond door en gaf geen alternatief. Eenmaal buiten rolden de tranen mij over de wangen en ik vroeg aan mijn man waar ik nu boodschappen moest doen en waar ik dan wel brood kon halen. We stapten in de auto en zijn eerst naar huis gereden om even tot me zelf te komen en samen te praten over waar en hoe we dit aan zouden gaan pakken.

Ik ben lid geworden van de NCV  (Nederlandse Coeliakie Vereniging)en kreeg een boekje toegestuurd met glutenvrije producten wat ik wel fijn vond, maar de aanvullingen die ik iedere keer kreeg en zelf moest veranderen vond ik erg warrig en veel werk. Al snel kwam ik met Livaad in aanraak via een forum waar ze medewerkster vroegen om samen een database bij te houden. Daar ben ik vrijwilligster geworden en ik vond het erg leuk om te doen en om nieuwe producten op de markt te zien komen.

Het ergste vond ik dat ik niet meer zomaar uit eten kon gaan en zelfs niet een portie patat of een lekkere loempia en vis op de markt te kunnen halen.

Het eerste jaar was voor mij het moeilijkst, de broodkant was voor mij een grijze kant geworden en de gekleurde kant was de mooiste kant met allerlei groenten en fruit.

Ben naar vele glutenvrije markten geweest, eerst samen met mijn man en later met mijn zwager en zus omdat zij ook coeliakie bleek te hebben, dus lekker een keer samen een broodje kroket gegeten ergens in een school in Assen waar toen een markt georganiseerd was.

Ik leerde ook leveranciers kennen en mijn eerste brood kwam van Garbo de leverancier is BestPartner . Daar verkochten ze ook mijn eerste lekkere pasta Sam Mills die voor ons betaalbaar was en die ook nog eens erg lekker omdat we er met het hele gezin van aten. Ik leerde de mensen achter de stands kennen wat ik erg leuk vond. 

Wie doen er allemaal mee aan #wijbloggenglutenvrij

Ik ben erg benieuwd wat de andere bloggers het moeilijkste aan coeliakie vinden. Jij ook? Kijk dan bij de andere bloggers die deze maand mee doen aan #wijbloggenglutenvrij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *