09 feb

Glutenvrije Bami en loempia’s

Normaal koop ik altijd de zelfde rijststicks in maar deze keer had ik ook een dunnere variant van de sticks die ik altijd voor bami gebruik.

 

 
 
 
Ik gebruik meestal de kruiden van Verstegen als ik bami maak, en haal een bami pakket met taugé die ik apart bewaar en pas las laatste toevoeg aan de bami. Ik heb blokjes ham gebruikt in de bami en verder wat ketjap en verse kruiden. Door de bami doe ik ook rul gebakken eieren wat we zelf erg lekker vinden en voor op het bord bak ik nog een gewoon eitje er bij.

Omdat ik altijd te veel maak en er nog loempia vellen in de kelder lagen, heb ik er de volgende dag een paar loempia’s van gemaakt, en het recept van Marloes gebruikt om het af te maken, ik gebruik alleen ronde vellen zie haar recept (klik). Ze smaken heerlijk en ben wel van plan om ze vaker te maken, maar dan niet van de rest van de bami maar met rijstvermicelli.

Aan de foto’s kan je een klein beetje zien hoe ik ze maak, ik haal de rijstvellen heel even door het water en leg ze op een schoon aanrechtblad, ze worden vanzelf lekker zacht om te gebruiken en op te rollen, ik gebruik wel 2 vellen voor een loempia voor de stevigheid en bak ze in een pan met wat olie aan alle kanten lekker bruin.
 

2 thoughts on “Glutenvrije Bami en loempia’s

  1. Pingback: Loempia, rijstevellen, go-tan

  2. Pingback: Wat eten we vandaag, bami, bamikruiden, taugé, rijstmiehoen, ketjap, atjar, kroepoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *