18 jun

Glutenvrij onbegrip

Ik loop de laatste tijd tegen veel dingen aan ondanks dat ik al zo lang glutenvrij moet.

Ga ik meerdere keren bij de zelfde persoon op bezoek, leggen ze telkens weer de After Eight chocolade uit het papier bij de koekjes op een bord, telkens moet ik het weer uit leggen dat ik ze zo niet kan en mag eten, wat wordt ik daar moe van, als mijn zus nog had geleefd zou ze het zelfde zeggen, ben geneigd om niet meer op bezoek te gaan. Zo strikt is je dieet toch niet zeggen ze dag, onbegrip!!Bah

We hadden een bruiloft van familielid en nadat ik al zo vaak dingen heb verteld en de heerlijk ruikende warme garnituur en koude hapjes langs kwamen zei ik dat ik glutenvrij moest eten. De kok of iemand die er werkte zei dat hij iets speciaal voor mij klaar zou maken. Even later kwam hij met een schoteltje terug met daarop een rijstwafel in vieren gesneden met vlees en stukjes kaas er op. Ik was blij dat ik wat kreeg en nam een hap van de rijstwafel die zo taai was zodat ik alleen het beleg heb op gegeten. Ik was erg teleurgesteld en heb de rest op de bar laten staan. Hij had er enorm zijn best op gedaan zei de man en ik moest er maar extra van genieten. Hoe kan je daar nu van genieten, hij mag het van mij zelf op eten, aangezien hij wel wat lustte aan zijn uitstraling te zien.

2016-06-17 23.19.55

Aan het eind van de avond kreeg iedereen een leuk doosje met wat lekkers er in, dus ik ook. Als bijzondere gast met een dieet kreeg ik gluten en lactose vrije koekjes met mijn naam er op en de rest kregen een doosje met M&M’s er in, die ik ook wel lust en ook wel mag hebben. Ik hoef namelijk niet lactose vrij te eten alleen glutenvrij. Wel erg lief dat ze ook wat speciaal voor mij hadden, maar ik had ook het andere gemogen.

Glutenvrij bedankjeNormaal bedankje

Dit moest even van mijn hart omdat ik normaal zo positief ben ingesteld ondanks mijn dieet.

Ben blij dat de NCV en vele andere mensen proberen om meer aandacht aan coeliakie te geven omdat het nog steeds er g onbekend is, zie ook de nieuwe campagne: Heb ik coeliakie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *