14 mei

Erwtensoep

Ingrediënten:

 

1 kilo varkenslappen of karbonade.
2 pak spliterwten.
1 pakje spekreepjes.
1 rookworst.
1 pot knakworstjes.
2 preien.
1 pak winterwortelen.
1 knolselderij.
1 pakje selderij.
2 zakjes soepgroente.
1 eetlepel Knorr strooibouillon tuinkruiden of bouillonblokjes van Knorr.

Trek bouillon van het vlees met de bouillon wat je gebruikt, tot alles goed gaar is, in ongeveer 1 liter water of iets meer.
Vlees er uit halen, en later in stukje snijden.
Alle groente gesneden en goed schoongemaakt in de bouillon doen, samen met de spliterwten en de spekjes, als er niet genoeg water in zit aanvullen tot net aan de bovenkant van de erwten dit laten koken tot alles goed gaar is.
Dan het vlees in stukjes en de knakworstjes in kleine stukjes er door roeren.
De gewone rookworst maak ik warm in een pannetje met water, die geef ik er zo bij, hier doen ze dat op een broodje er bij.
Ik gebruik zelf een snelkookpan, dat scheelt enorm veel tijd, electra en water.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *