06 feb

Coeliakie en osteoporose

Coeliakie en osteoporose.

Eindelijk heb ik de uitslag van mijn dexascan, ik heb osteoporose (botontkalking) aan mijn ruggenwervel en osteopenie aan mijn heupen. Zie mijn vorige blog (klik)

De breuk in mijn sternum zit er nog steeds, maar ik heb gelukkig wel lichte botgroei waar ik erg blij mee ben. Het kan nog lang duren voor alles weer heel is, maar mag gelukkig alles weer doen, tot aan mijn pijngrens natuurlijk. Ik pas weer op ons kleinkind, probeer weer te wandelen en natuurlijk stijldansen wat ik erg leuk vind om samen te doen.

Nefroloog.

Heb door de medicijnen wel een slechte nierfunctie er bij gekregen, mijn nieren werken nu nog voor 48 %, zodra ik de medicatie niet meer nodig ben zal dit ook wel weer herstellen daar ga ik vanuit.

Diëtiste.

Doordat ik zoveel pijn had begon ik ook af te vallen wat niet de bedoeling is, maar het gebeurde gewoon. Ben doorgestuurd naar een diëtiste hier in mijn woonplaats. Ik was blij verrast dat ze er zoveel van Coeliakie af wist en ook over het stapelen van gluten waar ik niet tegen kan helaas. Ze vertelde ook nog heel veel over medicijnen en het gebruik er van en wat er allemaal in zit. Nou ze krijgt van mij een dikke pluim omdat ze er zoveel van weet, daar ben ik erg blij mee. Wat mij zelf betreft hoefde ik niet terug te komen omdat alles vanzelf wel weer goed komt als ik minder pijn heb en meer ga bewegen, natuurlijk moet ik op mijn eten letten, maar ik krijg in ieder geval voldoende eiwitten binnen dat was fijn om te horen. We namen afscheid en als er iets was mocht ik altijd terug komen, wat ik erg fijn vond.

Controle.

Ik blijf in het ziekenhuis nog wel onder controle bij de traumachirurg en heb nieuwe medicijnen er bij gekregen namelijk Residronaat om de botten sterker te maken. Ik ben erg benieuwd hoe lang het allemaal zal duren, ben al meer dan 3 maanden verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *