13 jan

10 jaar glutenvrij.

Deze maand is het alweer 10 jaar geleden dat er bij mij coeliakie is vast gesteld. 
In 10 jaar is er heel veel veranderd, er zijn veel meer producten op de markt, en het lijkt dat er meer begrip is voor de mensen met een glutenvrij dieet.
De periode dat ik bij Bolletje heb mee gedaan voor een glutenvrij beschuit, was het eerste waar ik aan mee heb gedaan, het verhaal kan je hier lezen ( klik )., komt omdat ik zelf coeliakie heb.
Heb een poosje in het bestuur van Overijssel gezeten, wat erg leuk was en ook markten samen mogen organiseren, wat ik nog steeds leuk vind.
Alles wat met glutenvrij te maken heeft, spreekt mij aan
Ben gefilmd tijdens onze vakantie naar Kreta door Corendon, wat erg leuk was om te doen, en op vakantie gaan we nog steeds, het liefst naar Spanje omdat ze daar zoveel meer hebben aan glutenvrij producten die ook nog eens goedkoper zijn zoals de pizza’s en allerlei andere dingen. Bij de Mac kan je ook al heel veel producten glutenvrij kopen zoals het broodje en de kipnuggets, soep en salades. Wat lopen wij in Nederland dan achter, erg jammer…
De Hema heeft ondertussen een glutenvrij broodje in het assortiment, een soort ontbijtje waar je wel 5 euro voor moet betalen, terwijl een gewoon Hema ontbijtje veel goedkoper is. Ze hebben na de nominatie voor het lekkerste broodje er toch wat aangedaan om ons ook te kunnen laten eten bij dit concern.
In 2012 ben ik genomineerd bij McDonalds en ben 5de geworden van de 115.000 mensen die er mee hebben gedaan, ik wist vorig jaar maart al dat het broodje er aan kwam, toen ben ik gebeld door de Mac en ik zou het als eerst horen als het op de markt zou komen want ik hoorde er natuurlijk ook bij. 
Helaas ben ik niet uitgenodigd en ook niet gebeld, dat verwacht je niet van zo’n grote voedselketen in Nederland, maar goed het broodje is er en daar gaat het om
Dit jaar moet er op alle producten met dikke letters op staan welke allergiën er in een product zit, dat is een hele vooruitgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *