15 mei

Sanders Vlees

Geweldig,alles glutenvrij ,ook de kruiden.

Ik ben uitgenodigd bij Sandersvleescentrale om  te praten over glutenvrij vlees in Nederland, en te vertellen waarom ik dat zo graag wilde, samen aan tafel, samen BBQen, niet meer apart wat klaar te hoeven maken , ik vertelde dat  nog maar een klein gedeelte van de coeliakie patiënten in Nederland is gediagnostiseerd,  en mijns inziens het wel haalbaar is i.v.m.  een groeiende groep coeliakie patiënten.

Dhr.Herman Leferink van Sandersvleescentrale luisterde heel goed samen met zijn assistente en we hebben van alles doorgenomen, ook heb ik het over het Kinderkamp in Overijssel gehad waar ik een warm hart aan toe draag, omdat een kind de toekomst heeft.
Na een heel fijn gesprek heb ik afscheid genomen en ben ik naar huis gereden met de gedachte dat hij er niets mee zou gaan doen.

Een half jaar later op een zaterdag morgen belde Herman Leferink mij op en vroeg of ik hem nog kende.
Natuurlijk kende ik hem nog wel, hoe kon ik hem nu vergeten .
Hij vertelde dat hij de vleescentrale klaar had en wilde in het bezit komen van het glutenvrij logo , ik moest hem binnen kort tijd terug bellen om iemand van het landelijk bestuur mee te vragen en samen met hem de nieuwe vleescentrale te bekijken en dan  het glutenvrije logo bespreken

Ik belde Dhr. Gustav Calkhoven en vroeg of hij  woensdagmiddag rond 13.00 uur bij het Lentfert in Enschede kon zijn om het glutenvrije logo te bespreken en de vleescentale te bezichtigen, hij vond dit prima.

De dag dat we naar Enschede gingen om de nieuwe vleescentrale te bezichtigen samen met Gustav  Calkhoven was geweldig, alles is glutenvrij ook rekken met kruiden, een prachtig gezicht en wat rook het daar lekker, ik kon het niet geloven maar het was waar!!
Dan de hygiëne, wat was daar goed over na gedacht, van de kantine en dan weer terug naar de vleescentrale, geweldig wat goed.
Na de rondleiding hebben we samen koffie gedronken en werden er zaken besproken, nu was er voor ons nog werk genoeg te doen aan voorlichting voor alle personeel in de vleescentrale en in de winkels.

Voor de voorlichting voor het Sanderspersoneel,heb ik de beamer uit Eindhoven gehaald.
Na de presentatie mochten we nog een stukje gepaneerde schnitzels proeven,heerlijk
Als dank voor de presentatie en voorlichting,kregen wij 1 kilo schnitzels. Voldaan zijn we huiswaarts gekeerd .

De toenmalige voorzitter van de NCV Louk de Both vertrok, en we kregen als bestuur een uitnodiging om afscheid van hem te nemen, dit was voor mij een verzoek aan Dhr.Herman Leferink van Sandersvleescentale om Louk de Both als eerst een glutenvrije vleesschotel aan te mogen bieden namens het bestuur van de NCV regio Overijssel, met een woord van dank en het mooie nieuwe logo, een leuk aandenken aan Overijssel, dit vond hij en zijn vrouw prachtig, zijn dank hier voor was erg groot.

De eerste glutenvrije vleescentrale in Nederland was een feit, menigeen profiteerd er nog dagelijks van, dit zal niet mijn laatste project zijn in de glutenvrije wereld, want
Glutenvrij hoort er Bij!!
Tip: Dit vlees wordt o.a. verkocht bij de Em-TE met een eigen slagerij!

DIGITAL CAMERA

Sanders SanderswinkelSanders Sanderswinkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *