27 okt

Sanders Vlees

Aangezien ik heel lang heb mogen mee kijken en denken over een glutenvrije vleescentrale in Overijssel. Vind ik het ook erg belangrijk om contact te houden met de mensen die er mee werken. Na de overname van Sanders naar de Em-Te bleef Sanders Vlees nog wel glutenvrij. Helaas zagen de mensen in Veghel niet in dat er een grote groep mensen die glutenvrij moeten eten omdat ze coeliakie hebben niet in. Na veel heen en weer gemaild te hebben en ook achter de schermen contact te hebben gehad, kreeg ik antwoord op mijn vraag naar het glutenvrij vlees.

Citaat van het antwoord:

Dank voor uw e-mail.

Dat klopt, wij kunnen ons vlees niet meer als glutenvrij verkopen. Dit heeft echter slechts deels met de vleescentrale te maken. Om de claim ‘glutenvrij’ te kunnen garanderen moet de hele keten onder controle zijn. Niet alleen de vleescentrale in Enschede maar ook alle EMTÉ-winkels in het land. Sinds wij in onze winkels zijn gaan werken met een ambachtelijke slager die ter plaatse vlees verwerkt, bereidt en verpakt, is er geen gesloten keten en kunnen wij ‘glutenvrij’ niet meer 100% garanderen. Denk bijvoorbeeld aan de naastgelegen bakkerij-afdeling. Daarom is deze claim een kleine twee jaar geleden van onze producten en uit de winkels verwijderd. Later is ook de eis ‘glutenvrij’ voor paneerproducten in de vleescentrale losgelaten. Dat had immers geen toegevoegde waarde meer.

 

Wij begrijpen dat dit een teleurstelling is voor de mensen met gluten intolerantie. Daar staat tegenover dat het vooral in het belang is van deze mensen dat wij onze verantwoording nemen en hier zeer zorgvuldig mee omgaan. ‘Een beetje glutenvrij’ kan wat ons betreft niet, alleen 100% telt en dat kunnen wij helaas niet meer waarmaken.

 

Met vriendelijke groet,

Sligro Food Group Nederland B.V.

Erg fijn dat ze wel eerlijk zijn en er zo geen mensen ziek kunnen worden. Jammer dat de Vlees Centrale niet meer glutenvrij is, terwijl de groep mensen nog steeds groeit.

Gelukkig zit er in Enschede wel een nieuwe slager die glutenvrij kan garanderen op bestelling bij Sanders Specialiteiten slagerij waar de klant nog koning is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *