15 mei

Regio Campagne

                                                          Meer bekendheid voor coeliakie.
Het  bestuur van de NCV regio Overijssel is gevraagd in Overijssel om meer bekendheid te geven aan Coeliakie.
Er moest van alles gebeuren om wat op papier te zetten, en in het nieuws te krijgen wat we allemaal van plan waren.
Samen met een ander bestuurslid zijn we naar Nijkerk gereden voor overleg.
Voor de Camapagne hadden we hieronder onderanderen de volgende activiteiten.Een kast in de Bibliotheek lenen en daar allerlei voorlichting in te leggen over de NCV, ook daar gaan zitten en de mensen die er kwamen wat laten proeven.
De Vitrine konden we na de vakantie inpakken en dat mocht er een paar weken blijven staan zodat bezoekers dit konden bezichtigen.

Ook het boek: Broodje kaas zonder broodje! lag op de tafel bij de bibliotheek, een bundel ervaringsverhalen over coeliakie en DH betreffende allerlei leeftijden.

Een stand bij de plaatselijke Albert Heijn en daar ook de mensen heerlijke hapjes laten proeven.
Uit eten bij restaurant Cherry, in Hengelo, die een heerlijke glutenvrije kaart hebben daar een datum afgesproken dat ze speciaal op een zondag voor ons open waren, het restaurant zat helemaal vol, we hebben allemaal heerlijk gegeten. Bedankt Peter en Annemiek van Cherry.
Een wandeling op de Holterberg met een goed gevulde knapzak, gevuld door een plaatselijke winkel en wat andere leveranciers.
Een glutenvrije regio markt in het ZGT te Almelo, posters die we overal op mochten hangen.

Een gesprek bij restaurant de Koperen Hoogte om wat meer bekendheid te krijgen voor mensen met Coeliakie, ook bij restaurant de Gulle Goedzak die zijn kaart ook aan wilde passen zodat wij daar ook konden eten, kaartjes sturen naar de kinderen die jarig waren samen met een zakje snoep, nieuwe leden een kaartje sturen met tips en ze welkom heten in onze regio.

 

Het organiseren van een leuke avond voor de vrijwilligers in de regio, om ze te bedanken voor wat ze allemaal deden.
Mijn zoon heeft nog een spel gemaakt Coeliakie Memory spel voor de website zodat kinderen dit kunnen spelen.Kranten benaderen voor een advertentie, zie hier regionale tv zenders vragen om aandacht, dus al met al een hele drukte om alles te organiseren.Het Coeliakie Kinderkamp in Overijssel, want een kind heeft de toekomst vond ik.
In 2011 kreeg ik een prachtig cadeau van de organisatie en de ouders omdat alle kinderen een beschuitje op bed hadden gekregen.

 

P1010251 P1010260 P1010250 P1010247

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *