22 mrt

Nominatie verhaal Glutenvrij in Overijssel

Donderdag 20 maart 2014 was het zo ver dat alle mensen die genomineerd waren voor een verhaal wat ze hadden geschreven naar Zwolle mochten komen. Ik kreeg voor we weg gingen een prachtig boeket rozen van de kinderen, wat ik erg kon waarderen.

Het was prachtig weer, de zon stond hoog aan de hemel, heerlijk een gevoel van lente kwam bij me op.
Samen met mijn man en kinderen zijn we rond 16.00 uur naar de Alternatieve Coöperatie in Zwolle gereden waar de verhalenwedstrijd gehouden werd.
We werden ontvangen en mochten zelf koffie of thee pakken, daarna zijn we even in de zaal gaan zitten waar de wedstrijd zou worden gehouden.


Je kon mee doen aan een workshop, en wij kozen er samen voor om een slow-motion filmpje te maken, dus hebben we lekker met lego zitten knutselen om er een filmpje van te kunnen maken, ondertussen werd er natuurlijk gevraagd wie er mee deed aan de verhalenwedstrijd, dat was ik dus.
Toen de filmpjes klaar waren zijn we weer naar beneden gegaan om nog even wat te drinken voor we aan tafel gingen om wat te eten.
Ik had mijn dieet doorgegeven en mocht ook even met de kokkin praten die speciaal voor mij wat lekkers klaar wilde maken omdat de anderen lasagne kregen, ze heeft voor mij een tapioca pannenkoek gebakken en gevuld met gebakken groente, daarbij kon je sla pakken wat heerlijk was.

Jan Swagerman heeft nog een poos met mij gepraat, en als ik eenmaal op de praatstoel zit ben ik er niet snel weer af. We moesten weer terug naar de zaal waar de wedstrijd werd gehouden, ik was helemaal niet zenuwachtig omdat ik dacht dat win ik toch niet. Ik mocht mijn verhaal doen aan tafel met 2 mensen van de Jury en er werd smakelijk gelachen en geboeid geluisterd naar mijn verhaal over de glutenvrije beschuit.
Toen ik klaar was met mijn verhaal, mocht een meisje mijn verhaal terug vertellen wat ik erg leuk vond hoe ze dat deed, ze vertelde met heel haar lichaam, en ze had het goed begrepen wat ik bedoelde, dat was een pluspunt voor mij zelf, dan had ik het goed verteld, als ze het zo goed na kon vertellen.
In de pauze trok de Jury zich terug om een winnaar aan te kunnen wijzen. Toen deze eenmaal bekend was moesten de schrijvers allemaal naar voren komen om te horen wie de winnaar was geworden, mijn verhaal was ontzettend goed verteld zei Eva, die ook in de jury zat, mooi om te horen.
Frank is winnaar geworden met het verhaal over zijn dochter, Sterre en terecht vond ik omdat ik er zelf ook kippenvel van had gekregen toen ik het verhaal op de site van Jij en Overijssel had gelezen. 
Iedereen kreeg een boekje met de titel “Toverballen voor het brein”wat ik zeker zal gaan lezen. 
Frank,  Hartelijk Gefeliciteerd en heel veel succes met de verkoop van je boekje.
Hier kan je het verslag lezen van de mooie verhalen dag in Zwolle. (klik)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *