10 jan

Horecava 2013

Samen met mijn man ben ik naar de Horecava geweest, en heb heel veel gezien en geproefd.
Aangezien in glutenvrij moet eten was dit voor mij een uitdaging om er naar toe te gaan en te kijken of er al wat veranderd is op het gebied van voeding in Nederland.
Bij binnen komst in de hal waar we als eerste naar toe zijn gegaan werd ons gelijk een stukje taart aangeboden van Almondy die glutenvrij is, het smaakte heerlijk en met de vrouw die het ons aanbood hebben we een leuk gesprek gehad en natuurlijk de nieuwst folder meegenomen waar nog meer glutenvrij gebak in staat.

 
 
 
Natuurlijk zijn we ook naar Eatnaturel geweest omdat dit mijn favoriete repen zijn als ik ga wandelen. Een paar stands verder zag ik glutenvrije snacks liggen van Bio en daar wilde ik wel wat meer over weten. Heb eerst kennis gemaakt met een man die alles overdroeg aan een vrouw genaamd Jolanda, met haar hebben we heel lang zitten praten over het glutenvrije leven en waarom ik zo gedreven ben in deze wereld, ze vroeg mijn mailadres wat ik haar gegeven heb zodat we contact kunnen houden en als ze iets weten wil mag ze mij ook mailen, het verbaasde me dat ze ook glutenvrije poffertjes en pannenkoeken hadden die per portie verpakt waren en zo de magnetron in konden bestemd voor de Horeca, er liepen zelfs mensen op af om deze te proeven maar dat was niet de bedoeling, het meisje pakte toch een poffertje wat al uren op het bord lag en ook nog eens koud waren, dus al weer iemand die ook glutenvrij moet eten, en even later kwamen er weer een groepje bij staan die ook glutenvrij moesten eten.

We kwamen zoveel stands tegen waar ik allemaal wat kon proeven, zoals salades en Italiaans ijs wat we als laatste hebben geproefd. Bij Heinz tomatenketchup mocht je een eigen etiket laten maken voor op een flesje ketchup, dat kon niet missen want dat zou mijn flesje worden met waar ik voor sta.
Ik vond het allemaal erg interessant om de nieuwe ontwikkeling in de voeding te zien, alles verse groentes te mogen bewonderen en allerlei nieuwe producten, en het moderne koken te mogen zien. Ik ga zeker weer en hoop dat ze wat met mijn verhaal gaan doen zodat er nog meer nieuwe glutenvrije producten op de markt komen die goed betaalbaar zijn. Moe maar voldaan zijn we weer richting huis gegaan, ik hoop dat dit ook nog een vervolg zal hebben in 2013, wie weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *