26 sep

Glutenvrije markt in het MST te Enschede

Nadat ik het MST gevraagd had om samen een markt te organiseren, kreeg ik al snel antwoord dat we een keer samen om tafel moesten gaan zitten.
De eerste vergadering was met een assistente van de MLD artsen, en het idee leek ons beide leuk.
Ik gaf haar een glutenvrij magazine zodat ze kon zien wat er allemaal gebeurde in de glutenvrije wereld van de vereniging (Nederlandse Coeliakie Vereniging) afgekort NCV.
We besloten samen om er een mooie markt van te maken en maakten een nieuwe afspraak voor het vervolg en nodigden de koks ook uit om samen te kijken wat ze voor ons konden betekenen qua eten in het ziekenhuis voor de bezoekers.
We wisten wat er gedaan moest worden.
Dit zou mijn laatste markt in Overijssel worden.
Veel leveranciers gebeld en gemaild, ook winkels die glutenvrije producten verkopen, maar helaas wilden er maar weinig mee werken, toch alle zeilen bij gezet en samen met Brigitte en de koks en iemand van de voorlichting de markt in kaart gebracht.
Ik heb zelf een avond van te voren nog 40 rol glutenvrije beschuit besteld om op de markt te verkopen.
De NCV verstuurde digitaal de uitnodigingen, om er nog meer bekendheid aan te geven werd ik uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een radio programma in Hengelo bij radio Oost.
Mirjam schreef er een leuk stukje over op haar blog  klik
Voor iedereen die gebruik maakte van de warme maaltijd, heeft de kok een leuk boekje met de recepten gemaakt die de mensen gratis mee kregen om het eten zelf thuis ook een keer te kunnen maken.

Na afloop van de markt hebben we samen met de dames van de voorlichting en een stel die ook op de markt stonden nog een hapje gegeten.
Moe maar voldaan en 30 rol glutenvrije beschuit over zijn we naar huis gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *