Glutenvrije Bananen taart
Ik heb in Amsterdam bij de Glutenvrije winkel een pak glutenvrij zelfrijzend bakmeel van Doves Farm gekocht, dit is de tweede keer dat ik er mee bak. Heerlijk product zonder dat ik bakpoeder hoef te gebruiken.
Ingrediënten:
4 eieren, eerst 5 minuten in warm water gelegd voor gebruik.
200 gram meel.
200 gram boter.
200 gram suiker, zakje poedersuiker en 1 rijpe banaan.
Boter, suiker en eieren goed gemixt, de banaan in plakjes mee gemixt, daarna het meel toegevoegd en nog 5 minuten gemixt, vorm goed ingevet en de combi magnetron ingesteld op 1,2 kg, de rest gaat dan van zelf.
Ondertussen heb ik wat vulling gemaakt voor tussen de cake die ik in een langwerpige vorm heb gebakken.
De taart kwam prachtig uit de oven en ik heb het doormidden gesneden om te vullen.
Heb een vanille vulling gemaakt en deze er tussen gedaan, als laatste heb ik erg glazuur over gesmeerd en straks snij ik er petit four van.
Ziet er super lekker uit!
Dank je wel Elize, was ook erg lekker.
Pingback: Feesttaart, dove'sfarm, zelfrijzendbakmeel, glazuur, petitfour, boter, suiker eieren