27 okt

Glutenvrijbroodje bij McDonalds

Na heel wat vrije tijd in het glutenvrije broodje te hebben gestoken is het er dan eindelijk.
In mijn vorige blogs kan je lezen hoe ik mij in heb gezet voor dit broodje, eerst van de website bij de Mac verwijderd, maar heb gelijk gemaild omdat ik in de top 10 stond, daar hadden ze leuke regeltjes voor en ik mocht wel op de site blijven staan als ik mijn broodje niet meer glutenvrij noemde. Vasthoudend als ik ben, toch verder gegaan met mijn  “Droombroodje”
Afgelopen maart 2013, werd ik gebeld door de Mac dat de pilot voor het glutenvrije broodje er aan kwam en dat ik de eerste zou zijn die dit zou horen, ook via de directeur van de NCV zou ik het als eerst horen.
Nieuwe kleren gekocht, want als ik dan bij de pilot mocht zijn, wilde ik er toch graag netjes uit zien.
Tot mijn grote verbazing werd op 22 oktober 2013 in Hoorn het glutenvrije broodje op de markt gebracht door de Mac en Harmke Schippers ( Miss Glutenvrij ) mocht dit als eerst in ontvangst nemen, wat mij in het verkeerde keelgat schoot. Als ze hadden overlegd dat ze dit zo gingen doen, kon ik mij daar misschien in vinden.
Ik zag op Internet de foto’s voorbij komen van Miss Glutenvrij (klik) en op de website van de NCV  (klik) waar ik ook niets van gehoord had.
Een reactie van mijn kant kon niet uitblijven! Via een mail van McDonalds werd mij verteld dat  de pilot er al was geweest, waar ik op heb gereageerd dat ik me gepasseerd voelde en moest dit eerst verwerken. 
Binnen een half uur belde Debby de Wagenaar mij op, dat ik mij niet gepasseerd  hoefde te voelen want ik mocht wel met haar een glutenvrij broodje eten en zeggen wat ik er van vond. Ook wilden ze mij kortingsbonnen toesturen, iets meer dan de anderen die ook een broodje in hadden gestuurd. Later op de avond heb ik haar een bericht gestuurd dat ik er helemaal klaar mee was en dat ze de bonnen ook wel mocht houden. Als ik een broodje wilde eten moet ik eerst meer dan 150km gaan rijden, lekker duur broodje wordt het dan. Jammer dat ze zo met je omgaan als je zo lang je best heb gedaan, ik heb er geen woorden voor!!

 

 

 

9 thoughts on “Glutenvrijbroodje bij McDonalds

 1. Al begrijp ik je gevoel ergens wel, toch vind ik het niet helemaal eerlijk van je. Het is nu niet dat er nog nergens ter wereld glutenvrije broodjes bij de McDonalds te krijgen zijn. Uit marketingtechnische redenen zal de Mc voor Harmke gekozen hebben. En zij bereikt heel veel mensen met haar blog. En als er veel mensen de broodjes gaan eten, is er een grotere kans dat deze in meer restaurants in Nederland worden aangeboden.
  Ik vind het echt jammer voor je dat de McDonalds was vergeten je ook uit te nodigen of op een andere manier aandacht te besteden aan je werk. Maar denk dat je bovenal blij moet zijn dat er nu in 4 McDonalds restaurants in Nederland glutenvrije broodjes te koop zijn.

 2. anoniem, beetje flauw dat je hier anoniem een bericht plaats. Ik snap Gerda heel goed. Er is haar wat beloofd, en er is een afspraak niet nagekomen. Ze is vind ik terecht teleurgesteld dat ze gepasseerd is. Ik weet dat ze veel moeite heeft gedaan om contact te onthouden, en hoeveel tijd en energie ze erin heeft gestopt. Tuurlijk is ze blij dat de broodjes er zijn. Maar daar gaat het hier niet om. Gerda is voor velen een baan breker. denk aan hema, sandersvlees Dit zijn de bekende zaken waar glutenvrij Nederland gemak van heeft. Ze bereikt dingen waar anderen de moeite niet voor doen. (ik ook niet) Ze laat zich niet weg sturen en niet afschrikken. Let wel dat zij de gene is geweest die mac Donalds duidelijk heeft gemaakt dat het broodje hier erg gewenst is. Gerda en niemand anders die gv eet was bij de uitslag van de wedstrijd en heeft daarna contact gehouden. Ik raad je aan om alles eens op te zoeken en door te lezen. En dan weer een oordeel te vellen. (ik vergeet nog de beschuit van de bolletje wedstrijd, nu te koop bij damhert en cvv Wijhe)

 3. Mac had ook een jonger iemand kunnen nemen of een groepje jongeren. Vooral voor de jeugd (lees: kinderen) is het fijn dat ze nu samen met hun vriendjes gezellig een hamburger kunnen nemen. Ik denk dat als je reclame wil maken voor een glutenvrij broodje dat je dat met een groep jonge kinderen een veel groter groep had bereikt dan met 1 persoon.

  Overigens is het niet correct wat Mac gedaan heeft. Niet Harmke heeft de kar getrokken, maar Gerda.
  Mac had ook eerst contact met Gerda op kunnen nemen om alles te bespreken én vooraf aan haar kunnen vertellen dat ze graag iemand anders wilde gebruiken. Dan had Gerda misschien ook nog een ander insteek kunnen geven. Helaas heeft ze daar geen kans voorgehad.

  Wat Harmke betreft: ze had ook nee kunnen zeggen. Ze weet net zo goed als ieder ander die met glutenvrij te maken heeft hier in Nederland dat Gerda degene is die er voor gezorgd heeft dat er eindelijk een glutenvrij broodje is in Nederland. Daarbij zijn er ook andere jonge(re) mensen die via een blog of site veel mensen bereiken op het gebied van glutenvrij (en daar bedoel ik mezelf niet mee, want ik had er voor bedankt en gezegd dat ze bij Gerda moesten zijn). Overigens is het schandalig zoals Mac Gerda heeft bedankt heeft met kortingsbonnen waarvoor ze eerst 150 km voor moet omrijden. Zo ga je niet om met mensen.

  Wat het glutenvrij broodje betreft: Gerda…. BEDANKT!

 4. Ik wist niet dat mijn reactie anoniem hier terecht zou komen. Ik ben Marjolein. Ik vind het ook naar voor Gerda dat het zo gelopen is. En ik vind het slordig van de Mac dat ze het niet beter opgelost hebben. Maar ik vind het ook ietwat egoïstisch dat Gerda zich er zo druk om maakt.
  Als je je zo inzet voor een goede zaak (en een goede zaak is het zeer zeker), dan zou de zaak belangrijker moeten zijn dan jij zelf. En ik heb het idee dat Gerda dat een beetje uit het oog verloren is.
  Ik heb de Mac al minstens 5 jaar geleden regelmatig geschreven over glutenvrije broodjes hamburger, omdat ik toen nog regelmatig met mijn kinderen bij de Mac kwam en ik hun salades niet lekker vind. Waarbij ik ook steeds dit soort antwoorden kreeg. Dit zijn standaarduitspraken op marketing afdelingen. Je wordt bedankt voor je geweldige idee, en ze gaan hun best doen en je bent de eerste die enz enz.

  Tijdens de bolletje actie heb ik heel veel mensen gestalked om op Gerda haar beschuit te stemmen. En ik lust niet eens beschuit en vind het ook niet zo belangrijk dat er glutenvrij beschuit is. Als je geen gluten kunt eten, kun je ook dingen zonder gluten eten.

  Maar ik vind het heel lovenswaardig dat Gerda zoveel tijd steekt in het achtervolgen van allerlei producenten zodat er steeds meer etenswaren glutenvrij gemaakt worden. Ik vind alleen dat Gerda in dit geval haar eigen belang boven het belang van de goede zaak stelt. En dat vind ik jammer. En dat wilde ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *