15 mei

Bolletje

                                       wakker3

                                             Bolletje maakt mensen wakker!

Begin 2009 stond er in het dagblad TCTubantia een advertentie van Bolletje waarin ze mensen zochten die een nieuw idee hadden voor een nieuw Bolletje product.
Ik heb ze gelijk een mail gestuurd dat ik wel graag een glutenvrije beschuit zou willen hebben, kreeg binnen een week antwoord terug dat dit niet haalbaar was voor hen.

Vlak erna kreeg ik toch een uitnodiging om mee te doen aan de wedstrijd.
Er was een deadline en die heb ik maar net gehaald door dat er veel mis ging in het computersysteem van Bolletje,  het is toch laat op de avond gelukt .

Toen er eenmaal gestemd mocht worden heb ik een mail verzonden via de sociale media en mijn eigen vrienden om  te stemmen voor een glutenvrije beschuit.
Ik heb geinformeerd aan welke voorwaarden/eisen een beschuit zou moeten voldoen.

Als snel kreeg ik honderden reacties waarvan ik er veel van gebruikt hebt voor mijn presentatie die ik mocht houden bij Bolletje.
Tijdens de presentatie zijn er opnames gemaakt.
De opname werd mij later compleet toegezonden en een gedeelte kwam op Internet te staan, zodat iedereen het mee kon kijken.

De deelnemers met ieder een gast werden een hele dag bij Bolletje uitgenodigd.
Het was een leerzame dag, ik kreeg ook een lunch aangeboden, en ben gewoon tussen de rest gaan zitten die allemaal lekkere kant-en-klaar gesmeerd broodjes kregen, ik  heb natuurlijk wel laten proeven wat ik at.

We mochten ook een chocoladeletter maken die ik zelf niet mocht eten. Op het eind  van de dag kregen we allemaal een broodplank met allerlei producten van Bolletje er op, waar ik uiteraard niets van mocht eten, gelukkig zat ook een leuke cadeaubon voor mij bij  en het mooie boek “Dat waren nog eens echte winters.

Ik mocht na deze dag gaan flyeren en overal posters ophangen, iedereen leefde met mij mee, het was geweldig wat er allemaal gebeurde.
Heb de NCV gevraagd om mee te werken, zij hebben de kleuren bij Bolletje opgevraagd zodat er ook anderen konden gaan flyeren, om op de glutenvrije beschuit te stemmen.

Dagelijks was ik te vinden op het coeliakie forum waar ze ook alles op hadden gezet en natuurlijk op de website van Bolletjewaar de mensen konden stemmen, het was een compleet gekkenhuis, ik had nooit verwacht dat dit zoveel wakker zou maken bij de mensen.

Het lukte Bolletje niet om dit product voor het eind van het jaar in de winkel te krijgen. Er is toen gekozen voor het pepernotenontbijt, want dat kon wel snel de winkel in maar ze wilden ook met mij verder gaan.
Ik heb zelf het pepernotenontbijt ook gekocht en de deelnemer die dit gewonnen had gefeliciteerd, mijn tijd kwam nog wel, ik bleef positief.

Na vele gesprekken bij Bolletje met Eric Welles, en allerlei dingen geprobeerd te hebben leek het er op dat ze het niet waar konden maken, ik had nog steeds geen nee van ze gehad, dan was het voor mij nog altijd een ja, dat hield ik bij op mijn blogs, en bleef mensen op de hoogte houden over de ontwikkeling van de beschuit.

Ik bezocht veel glutenvrije markten en kwam in Ede een nieuwe leverancier tegen waar ik kennis mee heb gemaakt. Ik vroeg om een visite kaartje en heb thuis gelijk een mail gestuurd naar Bolletje en ze verwezen naar een bedrijf in Overijssel, namelijk CVV Wijhe, waar ze zeker naar toe zouden gaan om te kijken of ze hier de beschuit konden ontwikkelen

Na een periode van ontwikkelingen was het er eindelijk en mocht ik de beschuit gaan proeven samen met de diëtiste en een bakinstruktrice van de NCV, erg spannend, hoe zou ik reageren als ik het niet lekker vond?

Het was heerlijk, geweldig wat had ik dit lang niet geproefd een brosse beschuit met kaas, toen ik mijn mening had gegeven is de bakker gelijk gaan bakken, over de prijs had ik bij Bolletje al over gepraat, onder de € 2, = of dit haalbaar was dat wist ik niet, maar de beschuit was in productie, missie geslaagd tot zo ver.

Wat heb ik moeten vechten om de beschuit te kunnen kopen in mijn eigen woonplaats, vasthoudend als ik ben, ben ik met een krantenbericht naar de plaatselijke Reformzaak gegaan.
Heb hem het kranten bericht laten lezen dat ik toch echt de winnaar was van Bolletje en dat dit de beschuit van het jaar zou worden.
Ik kreeg met Moederdag weer een beschuitje op bed met verse aardbeien, heerlijk!

Ter afronding werden Theo, Guus van CVV, Gustav Calkhoven van de NCV en ik uitgenodigd om het samen met Eric Welles  te vieren in het Bolletje koffiehuis, tevens museum.
Ik heb eerst heerlijk met Eric Welles kunnen kletsen over de beschuit, en kreeg  wat lekkers bij de koffie.
Nadat iedereen aanwezig was hebben we een rondleiding gehad door het prachtige museum.
Als prijs kreeg ik een Twentsche beschuitbus van Bolletje.

Omdat we een markt hadden georganiseerd in het ZGT te Hengelo op 25 maart 2011,was daar de introductie van de beschuit.

Ik werd uitgenodigd door de NCV voor de jaarmarkt in Vianen en kreeg als dank een grote bos bloemen voor mijn doorzettingsvermogen van  de beschuit.

Ik had nog 1 wens met de beschuit, ik wilde heel graag dat de beschuit in de supermarkt te koop zou zijn.
Mijn wens is vervuld, via Damhert is het te koop bij de supermarkt !!

Beschuit Beschuitbus Bolletje Bolletje                   Bolletje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *