09 okt

Alles begint Vrijwillig

Alles begint vrijwillig, dat is altijd al zo geweest. Mijn man had me aangemeld als Beste Glutenvrij vrijwilligster waar ik verlegen van werd. Ik kon me zelf niet promoten, ben geen product wat ik wel goed kan promoten.Toch heeft de NCV er ook aandacht aan besteed en zette ook wat bij hen op de site
Ik kreeg wel een uitnodiging om in Zwolle in het Provinciehuis te komen en daar om daar te horen wie er genomineerd was, en van te voren met alle anderen te genieten van een uitgebreide doch eenvoudige lunch.
Eerst dacht ik, we gaan na de lunch omdat ik dan weer mensen voor het blok zet om voor mij te zorgen, maar waarom ook eigenlijk niet.
Heb gebeld en doorgegeven dat ik glutenvrij moest eten, waar ze rekening mee zouden houden, wat ze niet wisten dat ik er al een keer eerder was geweest en toen liep het helemaal mis. Vrijdag 28 september 2012 ben ik samen met mijn man naar het Provincie huis gegaan en hebben we ons netjes gemeld, ik kreeg een badge opgespeld en een mooie roze Gerbera.
In de hal waar de lunch werd geserveerd zag ik grote tafels met allerlei lekker culinaire broodjes, saucijzenbroodjes, kaas in bladerdeeg, allerlei andere dingen die ik ook wel lustte. Heb me netjes gemeld bij de mevrouw die achter de tafel stond en verteld dat ik glutenvrij moest eten.

Ze haalde netjes een schaal uit de keuken, met 3 broodjes, een met kaas en twee met vleeswaren. Er was dus aan mij gedacht, maar hoe culinair kan je iets brengen, met een beker karnemelk wat van de broodjes weg gespoeld, ze waren erg droog wat tegenwoordig niet meer hoeft. Het was fantastisch wat ze allemaal deden, een prachtige band die geweldig speelden, de bingo, het grote scherm met de mooie filmpjes van wat genomineerden.
Na de pauze werden ze bekend gemaakt wat voor mij toch wel spannend was, maar al snel hoorde ik dat je heel uitgebreid vrijwilliger moest zijn om in aanmerking te komen, dus zou ik er wel niet bij zitten dacht ik bij me zelf. Toch was ik verschrikkelijk zenuwachtig, maar gunde de mensen die het gewonnen hadden van harte. Na afloop hebben we nog wat genomineerden gefeliciteerd en heb ik wat glutenvrije magazine’s weg gegeven aan o.a. Mevrouw Bakker van gedeputeerde staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *