24 jan

100 % Glutenvrij.

Nadat ik wat gelezen had over de nieuwe wetgeving ben ik gaan mailen. De eerst mail kreeg ik terug met het advies om dit naar een ander mailadres  te mailen dat heb ik gedaan, geheel onverwachts kreeg ik antwoord terug wat je hier onder kan lezen.
Naar aanleiding van deze mail heb ik een petitie in gestuurd waar iedereen op kan stemmen zo hoop ik dat er heel veel mensen zullen stemmen omdat het belangrijk is voor de mensen met coeliakie die een glutenvrij dieet moeten volgen en mensen met een tarwe allergie. Een patiënten vereniging zou hier achter moeten staan want het is ook voor de gevoeligen onder ons. Het is in ieders belang dat glutenvrij ook 100 % glutenvrij is anders is het glutenarm! 

In verband met het verzoek van u om een verzoekschrift in te dienen deel ik u het volgende mee.
Zoals u reeds weet is uw verzoek overgedragen door de commissie voor de Verzoekschriften aan de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 
Het indienen van een verzoekschrift inzake een glutenvrij dieet kan onder de aandacht worden gebracht van de leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport door middel van het aanbieden van een petitie.
De commissie neemt in principe petities in ontvangst van landelijke dan wel regionale organisaties. Precedentwerking speelt daarbij een rol. De commissie heeft in het verleden bij wijze van hoge uitzondering petities van individuele instellingen in ontvangst genomen, waarbij de indiening werd ondersteund door diverse betrokken partijen (stakeholders, locale/regionale bestuurders e.d.). Als u een dergelijk aangekleed voorstel aan de commissie voorlegt kan dit in overweging worden genomen.
 
Uw mail staat nu geagendeerd op de procedurevergadering van de commissie op 6 februari 2013.
 
Graag hoor ik uiterlijk 29 januari a.s. onder welke landelijke of regionale organisatie u de petitie wil aanbieden.
 
Via deze link kan je een stem uitbrengen! Ik heb de petitie ingetrokken, het doet pijn maar ik kies voor mij zelf.Ben dankbaar dat er zoveel mensen achter mij stonden en hebben gestemd.

2 thoughts on “100 % Glutenvrij.

  1. Ik heb gestemd Gerda, want dit is echt heel erg belangrijk. Er zijn genoeg coeliaken die gevoelig reageren op producten die onder de codex vallen. Glutenvrij moet echt 100% glutenvrij zijn, anders moet het onder de noemer van glutenarm vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *