05 mei

Hatelijke gluten

                                                     


In het parool van 30 april, stond een heel mooi verhaal over hatelijke gluten. Mirjam schrijft er over op haar Blog omdat ze zelf ook in deze krant stond zie hier (klik).
Ik vond het een erg mooi en duidelijk verhaal, want is is nog steeds een hype.
In het magazine Leef! van de apotheek staat het dit ook bol over coeliakie, net of het zo wezen moet in de maand van Coeliakie.
Ik heb vol belangstelling allemaal gelezen.Ook las ik dat je glutenvrij brood kan bestellen bij je apotheek van Lieke is vrij en je krijgt 15 % korting tot en met 31 Juli 2015 als je het besteld bij www.leef.nl  (klik)
Er staat een erg mooi verhaal in over een moeder en dochter die naast het syndroom van Down ook coeliakie heeft, erg bijzonder om te lezen.Het is toch fijn om samen aan te werken dat coeliakie meer bekend wordt in Nederland.
Gisteren was ik met mijn dochter aan het winkelen en zijn ook bij de Wibra naar binnen gelopen, tot mijn verbazing zag ik dat ze kleine pakjes rijst wafels hadden liggen maar ook snoep wat glutenvrij is.
Mijn dochter kocht een doosje snoep voor mij, omdat ik zo benieuwd was wat er in zat en hoe het smaakte.

Het waren erg zachte snoepjes maar niet zo mier zoet als ik gedacht had. Eigenlijk vonden wij ze wel lekker nadat we allebei eentje hadden geproefd.
Het valt mij op dat er steeds meer winkels wat anders te koop is, dit is ook een product die ik niet kende.
Ook las ik een reclame folder van de trekpleister dat ze glutenvrij snoep in de aanbieding hebben.

En dat allemaal in deze maand, wel erg leuk dat het allemaal kan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *