20 mei

Coeliakiemaand

Coeliakiemaand.

De hele maand mei staat in het  teken van coeliakie spreek seu-lia-kie, aangezien ik zelf ook coeliakie heb wil ik mij daar graag voor inzetten net als vele andere Bloggers. Waar deze mensen zich voor inzetten kan je lezen op de site van de coeliakiemaand (klik) waar je ook leuke filmpjes en kortingen kan vinden omtrent deze maand.

Vrijdag 5 mei 2017 zijn we uit eten geweest bij Cherry (klik) in Hengelo met een groepje van 8 mensen, jammer genoeg had ik de folders nog niet thuis anders had ik ze daar neer kunnen leggen, het was een gezellige boel om samen met mensen uit Brabant een hapje te gaan eten waarvan er  twee glutenvrij moesten eten inclusief ik zelf.

Zaterdag 6 mei 2017 zijn we eerst naar Albert Heijn gegaan omdat de glutenvrije producten in de aanbieding waren met 30 % korting, dus gelijk maar even ingeslagen.

Daarna zijn we naar  Hoeve Ravenstein (klik) gegaan waar een stand van de coeliakiemaand (klik) stond,  je kon er  van alles kopen omdat het een allergenenvrije markt was. De glutenvrije visboer (klik)stond er ook waar je heerlijke kibbeling kon kopen en eten of  mee naar huis nemen, wij hebben ze ter plekke opgegeten, wat leuk om de mensen in de kraam weer even te spreken.

Bij de kraam heb ik allerlei Bloggers gesproken en we kregen het onder anderen over botontkalking wat ik zelf heb waar ik al een Blog over heb geschreven zie hier (klik)

Natuurlijk heb ik ook wat gekocht bij de coeliakiemaand en kreeg een geweldige goodiebag omdat je voor een bepaald bedrag wat had gekocht, daar werd ik helemaal blij van. 

                    

We hebben ook wat foto’s gemaakt, het was prachtig weer en de locatie was helemaal geweldig.

    

Na  een prachtige dag  en veel mensen gesproken die we kennen, alsof het niet genoeg was hebben we de dag afgesloten met een broodje van McDonalds.

                   

 Het was een vermoeiende dag, we hebben die avond lekker op de bank voor de TV gezeten onder het genot van een glaasje wijn en Cheesepop die ik gekregen had, ze smaakten heerlijk.

Bedankt organisatie voor alle lekkers die ik heb gekregen, ben er erg blij mee.

21 mei 2017 wordt er een proeverij georganiseerd bij Gemany Delicatessen (klik) om ook zo meer aandacht te krijgen voor de coeliakiemaand en glutenvrijinmei. De proeverij is van 19.00 uur tot 21.00 uur, een mooie gelegenheid om wat lekkers te proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *